El Sónar 2014 anuncia les primeres confirmacions

Setmana mogudeta la que estem tenin per ara, si ahir el Sos 4.8 anunciava noves confirmacions i el FiV les primeres, aquest matí ha sigut el torn del BBK ’14 i del Sónar. El festival que es celebrarà el pròxim 12,13 i 14 de juny a Barcelona ha anunciat els primers noms de cartell de l’edició del 2014 entre els que destaquem: Massive Attack, Plastikman, Richie Hawtin,  Four Tet, James Holden iJon Hopkins.

Massive Attack, grup de referència en l’electrònica de les últimes dues dècades, escull Sónar Barcelona per estrenar un show completament nou que promet un pas més en la seva particular exploració audiovisual de la propaganda política i la influència tecnològica. Va ser fundat el 1988 per Robert “3D” Del Naja i Grant “Daddy G” Marshall. El seu àlbum de debut “Blue Lines” (1991) contenia el single “Unfinished Sympathy”, una de les 10 millors cançons de la història de la música segons una enquesta del diari britànic The Guardian. A aquest primer treball discogràfic el van seguir “Protection”(1994), “Mezzanine” (1998), “100th Window” (2003) i “Heligoland” (2010), a més de nombrosos singles i incomptables remescles, configurant un dels repertoris més personals de la música pop experimental dels últims 25 anys.

A la llista dels primers noms de Sónar 2014 també s’hi troben la crème de la cultura electrònica actual: Four TetJames HoldenJon HopkinsOneohtrix Point NeverEvian ChristCaribouMatmosGesaffelsteinDownliners SektJessy LanzaNisennenmondaiWoodkid,  Bonobo,  Moderat i I am Legion, entre molts altres.

Copeland, la part femenina de l’enigmàtic i imprevisible duo Hype Williams, també presentarà el seu nou treball, encara inèdit; Majical Cloudz, duo d’art pop radicat a Mont-real; i apostes del festival com Happa, el britànic Samir Alikhanizadeh, qui amb només 16 anys ja destaca per facturar el més excitant techno brutalista del moment;Nisennenmondai, power trio instrumental japonès; o Clipping., el trio californià de noise rap.

Alguns dels artistes nacionals que actuaran al festival aquest any seran Balago, el grup de post-electrònica experimental i kraut sintètic;Downliners Sekt, el tàndem catalano-francès, presentant àlbum i directe completament nous; Desert, el secret més ben guardat del dream pop; i Pau Roca, un dels djs de house més destacats del panorama nacional .

Podeu fer clic aquí per poder veure tots els grups que hi participen i per aquells interessats en comprar l’entrada, feu clic al següent enllaç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s